Så inreder du ditt smarta hem

Så inreder du ditt smarta hem

Att inreda ditt hem kan i huvudet verka enkelt men när möbler, färg, form och ljus ska kombineras ihop kan det helt plötsligt inte alls bli som du tänkt dig. Plötsligt står du där med flera olika stilar i samma rum. Om du vill ha ett smart hem är det bra att redan innan försöka integrera de produkterna i din inredning för att helheten ska bli bra. Det finns smarta hem lösningar som har snygg design men som också är väldigt funktionella. Om du har ett smart hem kan du smartstyra dina prylar i hemmet. Det finns allt från enklare lösningar till mer avancerade system. Du kan exempelvis styra inomhusklimatet och ha kontroll över energiförbrukningen.

Gör en moodboard för att hitta din stil

För att lyckas med din inredning är nyckeln att planera. Innan du börjar köpa inredning och möbler är det en mycket bra idé att göra en moodboard med färger, möbler och inredningsdetaljer som du gillar. Då får du en tydlig överblick över vad du gillar och hur du önskar att ha det hemma. Du får även veta vad du inte gillar. Ett tips är att göra en för varje rum. Då ser du snabbt om rummen går ihop inredningsmässigt som du tänkt.

Välj komfort före stil

Möbler är till för att användas och inte bara för att vara snygga i ett rum. Hur snygga de än är kommer ingen att sitta i dem om de är stela och osköna. Om du har barn eller husdjur kan du också tänka på vad du köper för möbler. När du inreder är det bra att se till att du får ett flow genom rummet. Det får du genom att hålla dig till samma färger, men det betyder inte att du inte kan variera formerna. Olika material och former ger liv åt inredningen. Glöm inte heller att inreda med växter. Blommor gör att ett rum känns levande. Glöm inte belysningen när du ska inreda. Den är otroligt viktig för ett rum att det är bra ljus. Att ha ungefär fem olika ljuskällor är perfekt. Sätt gärna ljuskällorna i olika höjd.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar