Efter renoveringen men före inredningen

Efter renoveringen men före inredningen

Att städa kan vara svårare än du tror, speciellt när det kommer till att städa på bästa sätt. De flesta av oss nöjer oss med att torka av alla ytor, dammsuga och torka golvet. Detta räcker om du endast vill göra en snabbstädning, men för att göra en grundlig städning krävs det lite mer. Skulle du sakna denna kunskap, inte ha tid för en storstädning, eller helt enkelt inte vilja ta tag i det hela, kan du anlita ett städföretag till att sköta städningen.

Om du ska flytta in i ett nytt hem, eller har renoverat, är det viktigt att du börjar med att städa rummen innan du börjar placera ut alla möbler. Ett tips är att du anlitar ett företag som har fokus på hemstäd för att på så sätt känna dig säker på att ditt hem verkligen kommer bli rent.

Efter en renovering kommer det garanterat vara rätt stökigt. Därför är det viktigt att du städar ordentligt innan du börjar inreda. Om du flyttar in i ett nytt hem är det också viktigt med en städning först, även om den förra hyresgästen/ägaren städade.

Härligt med rent hem

Trots att det är bäst att storstäda innan inflyttning eller efter renovering kan det även vara bra att göra detta under tiden du bor i hemmet. Det behövs kanske inte en riktig storstädning varje dag, men en gång i månaden kan vara bra. Då räknas det att du gör mindre städningar då och då. Ett städföretag kan hjälpa dig med alla storstädningar ifall du är osäker på vad som behöver göras. Du kan dessutom anlita en firma till att komma hem till dig regelbundet. Det ger dig dessutom mer tid över till annat.

Planera inredningen

När du renoverat, precis flyttat in, och har ett tomt, välstädat hem, är det dags för inredningen. När du har en bostad i toppskick finns det en chans att inredningen ser annorlunda ut, i alla fall om du använder samma som tidigare. Du kanske upptäcker att din soffa ser sliten och gammal ut. Det kan leda till att du börjar leta efter nya möbler. Oavsett om du använder samma som innan eller köper nytt är det rekommenderat att du börjar med att planera din inredning. Mät rummet och rita gärna en bild av hur du vill att det ska se ut, vilka möbler du vill ha, färger och så vidare. Sedan är det bara att börja placera ut allting.

Skulle du känna dig osäker på hur du ska gå till väga med inredningen kan du hitta flera hjälpsamma tips på nätet. Du kan även prata med en inredningsarkitekt, de vet exakt hur man sätter ihop en inredning på bästa sätt.

Inred klimatsmart

Ett sista tips på hur du kan inreda är att tänka klimatsmart. Detta är idag en rätt stark trend inom flera områden, till och med i inredningsbranschen. För att inreda klimatsmart är det bara att välja material som kommer hålla under flera år, du kan även välja att köpa begagnade saker på second hand-butiker eller loppisar.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar