Inred hallen snyggt och stilrent

Inred hallen snyggt och stilrent

En plats i hemmet som ofta får alldeles för lite uppmärksamhet och ansträngning inredningsmässigt är hallen. Trots att det är det första varje besökare ser av ditt hem hamnar den i skymundan av sovrum, vardagsrum, kök och badrum. Många gånger använda hallen enbart för förvaring, vilket är en bra plats för förvaring, men hallen är bra för så mycket mer. Och den förtjänar definitivt mer uppmärksamhet och att du piffar till den då och då. Allt handlar ju trots allt om första intrycket och då spelar hallen en väldigt stor roll i vad gäster får för känsla av ditt hem.

Inred stilrent

Hallen är ett sånt rum som ofta känns plottrigt och överbelastat av skor, ytterkläder och väskor av olika slag. Därför är det smart att inreda med en neutral och stilren bas för att lugna alla intryck. Du kan börja med att skaffa innerdörrar på insidan av ytterdörren och till angränsande rum. Då blir ditt hem mer ljudisolerat och de angränsande rummen får mer lugn och ro. Kanske vill du inte att alla besökare ska kolla in i alla rum eller så kanske någon bor i något av de rummen som inte vill att alla besökare ska kolla in i deras privata värld. Det bästa är då att skaffa dörrar i något snyggt och neutralt träslag som passar ihop med resten av inredningen i hallen. För att skapa ett stilrent intryck behöver du använda dig av en färgskala med liknande färger i olika toner, gärna några många ljusa och några få mörkare för att skapa kontraster utan att det blir för mörkt i hallen.

Så kan du tänka när du inreder hallen

Först och främst måste du komma ihåg vad hallen är till för. Det är ett rum där gäster välkomnas till ditt hem samtidigt som det fungerar som kapprum. Inred smart och försök anpassa inredningen efter hur mycket plats du har i hallen. Får du plats med en eller flera garderober så bör du ställa dit dem för att förenkla förvaringen av ytterkläder och skor. Då kan du dessutom stänga dörren om dem så att det inte ser stökigt ut. För att piffa upp hallen lite mer kan du använda dig av en fondvägg med en lite roligare tapet eller en annan färg än resten av hallen. Då kommer rummet kännas mer levande och ombonat, som att du faktiskt tänkt till inför inredningen. För att ytterligare underlätta för dig själv och andra i hallen är det bra att ställa in någon sorts bänk i hallen där du dels kan förvara skor men som även blir en plats för att ta på sig skorna. Många skor kräver knytning eller annat som kan vara svårt att göra stående och därför är det bekvämare om du och dina gäster kan sitta ner under skopåtagningen. Se även till att du har något slags avlastningsbord där du kan lägga nycklar och plånbok när du är hemma så att de är lättillgängliga inför nästa gång du ska ge dig ut.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar