Liva upp en tom vägg

Liva upp en tom vägg

Att ha en tom vägg i hemmet kan göra att ett rum känns tråkigt eller som att du inte lagt ner särskilt mycket energi eller ansträngning på det. Det finns så många olika sätt att piffa till en vägg på att det inte finns någon ursäkt för att bara låta den stå helt tom. Kanske har du en vägg hemma som du vill göra något med men du kanske inte är säker på vad. Här kommer några tips på hur du kan inreda väggen så att den känns livfull och rolig.

Tavlor och posters

Ett enkelt och klassiskt val när det kommer till väggdekorationer är just tavlor och posters. De ger ett så starkt intryck samtidigt som det kräver väldigt lite ansträngning för att få upp dem. Det är sannerligen ett vinnande koncept för den som är lite velig när det kommer till inredningsinspirationen. Om du bara hittar en eller flera tavlor med vackra motiv som passar in i resten av rummet är den största mödan över. Sedan behöver du bara sätta upp den eller dem så att de lyfter väggen eller rentav hela rummet. Välj placering på väggen så att det passar ihop med resten av inredningen, gärna över en möbel eller någonstans där du tycker att det känns rätt. Att inreda en tom vägg behöver inte vara svårare eller mer komplicerat än så. Det finns dessutom nu självhäftande spikar och skruvar du kan använda om du inte vill borra hål i väggen som kan bli fula hål om du någon gång ångrar dig och vill flytta tavlorna eller göra något annat med väggen.

Inred med förvaring

Ett annat sätt att på ett smart sätt inreda din vägg är genom att använda den som förvaring på ett snyggt sätt. Speciellt bokhyllor med gamla snygga böcker eller bara ett urplock ur dina favoritböcker gör att väggen får mer personlighet vilket i sin tur livar upp rummet och hela hemmet. Du kan också sätta upp hyllor som kan agera som någon slags displayplats där du kan styla hyllan för att visa upp olika souvenirer, släktklenoder, foton eller sånt som betyder mycket för dig. En annan sorts förvaring som kan vara snyggt är garderober och skåp. Då kan du snyggt och enkelt gömma undan sånt som du kanske inte vet var du ska göra av men som du ändå vill ha kvar. Det kan vara smarta skåp för nycklar i hallen eller en garderob för kläder i sovrummet eller ett vitrinskåp till vardagsrummet där du kan förvara fint porslin eller vackra glas. Välj ett skåp eller en garderob som passar ihop med resten av rummet samtidigt som det kanske skapar någon slags kontrast. Ofta är det kontraster i hemmet som gör att rummet känns mer levande. Något annat som också får ett rum att kännas mer levande är växter som du kan ställa ut på hyllorna eller hänga upp på väggen.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar