Jobba hemifrån? Skapa det perfekta hemkontoret

Jobba hemifrån? Skapa det perfekta hemkontoret

Ska du börja jobba hemifrån? Eller du kanske redan gör det? Har du ett hemmakontor eller planer på att skapa ett? Då finns det flera tips på hur du kan gå till väga för att skapa ett hemmakontor som är både bekvämt och snyggt.

Välj en ergonomisk stol

Jobbar du framför datorn hela dagen? Då är det väldigt viktigt att du sitter på rätt sätt så du inte skadar ryggen. Det går givetvis att köpa ett högt skrivbord så du kan stå och jobba, men det är inte alla som vill göra det hela dagen. Ska du skapa ett bra hemmakontor är stolen en av de viktigaste delarna. Den bör vara väldigt snäll mot kroppen samtidigt som den ser bra ut. Som tur är finns det flera ergonomiska stolar du kan välja mellan, det finns både mer billiga alternativ och dyrare designerstolar. Att investera i en bra arbetsstol är någonting du verkligen inte kommer att ångra.

Höj- och sänkbara skrivbord

Förutom stolen är det skrivbordet du bör lägga lite mer tanke bakom. Det rekommenderas att du väljer ett skrivbord som är höj- och sänkbart. Det gör det möjligt för dig att variera hur du arbetar, du kanske väljer att sitta en timme och sedan stå upp och jobba en stund. Ett höj- och sänkbart skrivbord kan vara svaret på hur du undviker den stela och trötta känslan som kan uppstå i kroppen.

Är du orolig för att den här typen av bord kommer se för trista ut, eller påminna för mycket om ett tråkigt kontorsrum? Då finns det andra alternativ. Istället för ett skrivbord kan du köpa ett laptopstativ eller bordsstativ. Dessa fungerar ungefär lika bra som ett skrivbord du kan höja och sänka. Bords- och laptopstativ kostar dessutom oftast lite mindre, så har du en liten budget kan det vara smart att börja titta på en sådan.

Arbetsrum behöver inte vara tråkigt

Trots att det är ett hemmakontor behöver du inte inreda det som ett vanligt vitt, tråkigt kontor. Du kan anpassa det efter din egna stil. Välj en intressant väggfärg eller tapet som livar upp rummet lite. Ställ ut blommor, häng tavlor och gör rummet till något som passar dig. Men tänk även på att det är ett kontor och du måste kunna koncentrera dig på ditt jobb.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar