Hitta den perfekta soffan

Hitta den perfekta soffan

I de flesta vardagsrum är det soffan som är samlingspunkten. Den bör ha plats för alla familjemedlemmar samt vara bekväm. För många är soffan en av de allra viktigaste möblerna i ditt hem. På grund av detta är det väldigt viktigt att du tänker efter noga på vilken soffa du ska köpa. Provsitt gärna flera innan du gör ditt val så du är säker på att du väljer den rätta. Det finns även flera olika modeller, vill du ha en enkel, klassisk tresitssoffa eller en hörnsoffa? Självklart kommer utrymmet spela stor roll, du kanske endast har plats för en mindre. Med det stora utbudet som finns kan det vara svårt. Här kommer några tips på vad du bör tänka på när du letar efter den perfekta soffan.

Hållbara designsoffor

Ett tips när du ska köpa de mer ”viktiga” möblerna, som en soffa, är det ofta smart att välja en hållbar, lite dyrare modell. De brukar nämligen hålla bättre och i flera år jämfört med de billigare modellerna. Vissa kan man känna sig lite skrämd när de hör ordet ”design”, men det finns faktiskt alternativ som inte kostar tusentals kronor. Sätt dig ner och sök på nätet så kommer det dyka upp flera bra designsoffor som inte kostar skjortan.

Att välja rätt storlek

För att hitta rätt storlek måste du först tänka efter hur många personer som ska få plats i soffan samtidigt. Varje sittplats bör även baseras på vuxna personer. Barn tar inte lika stor plats så om du räknar efter yngre personer är det lätt att storleken blir fel. Utrymmet där soffan ska stå måste du också ta i åtanke. Mät gärna rummet, eller själva området där du vill placera en soffa. Du kan till och med placera ut några markeringar för att verkligen se hur stor plats din soffa kommer att ta. Skulle du få plats med en jättestor soffa får du heller inte glömma bort att du måste kunna röra dig i rummet. Det är alltså viktigt att du inte väljer en för stor soffa, även fast du kanske har plats för en.

Soffor för barnfamiljer och/eller dig med husdjur

Har du husdjur, barn eller både och rekommenderas det att du väljer en soffa med slitstarkt tyg. Det beror främst på att barn leker gärna i soffan vilket gör att den blir mer använd. För att undvika fläckar kan du välja en soffa med ett mörkare tyg. Ett bra tips är att välja en modell som har en avtagbar klädsel. Då kan du snabbt och lätt tvätta det när det behövs. Polyester är ett bra alternativ på material när det gäller barnfamiljer. Läs alltid igenom beskrivningen av soffan ifall du väljer att beställa en från nätet.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar