Välj den rätta sängen

Välj den rätta sängen

Om soffan är den viktigaste möbeln i vardagsrummet är sängen den viktigaste i ditt sovrum. Du kommer spendera flera timmar varje dag i sängen vilket innebär att det är viktigt att den är bekväm. Välj därför inte den första, snyggaste sängen du hittar utan lägg ner lite mer tid och energi på att verkligen hitta den rätta. Sköter du dessutom om din nya säng kommer du kunna använda den i flera år vilket är en stor fördel.

Din längd och vikt har störst betydelse över vilken säng som kommer vara bäst för dig. Delar du sängen med någon annan kan du behöva två madrasser. Det är viktigt att sängen passar båda och det är inte alltid säkert att samma madrass passar olika personer. Sin sovställning kan också vara det som avgör vilken madrass som är bäst. Ett tips är att du besöker en sängbutik och pratar med de som jobbar, de kan hjälpa dig. Du kan också prova olika madrasser för att se vilken som känns bäst.

Att välja en dyr eller billig säng

Du har säkert hört att det dyraste är bättre, men så är det inte alltid när det kommer till sängar. Det är heller inte helt säkert att de mer kända märket har bättre kvalitet. De flesta sängtillverkare känner till att olika personer behöver olika sängar och väljer därför att tillverka olika alternativ. En sak vi kan säga om de dyrare sängarna är att de många gånger har ett lite bättre fjädersystem, pocketfjädrar som de kallas. Det är de dyraste alternativet och fungerar så att de anpassas efter olika kroppar. När du väljer säng, fundera på vilka egenskaper som är viktigast för dig och jämför sedan olika säljare och pris för att hitta det som känns rätt.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar