Väggarna – en viktig del av hemmet

Väggarna – en viktig del av hemmet

För att vi ska trivas med vårt hem är det viktigt att vi känner att vi trivs med hemmets väggar. Att ha tapeter som inte passar vår inredningsstil eller ha en färg på rummets väggar som inte matchar bra med resten av hemmet kan vara en bidragande faktor till att vi inte trivs i vårt hem. I det här inlägget kommer vi att rikta vårt fokus på väggarna och ge dig några riktlinjer kring hur du kan tänka för att ge dina väggar ett lyft så att du ska trivas ännu bättre i ditt hem.

Tapeter

Ett bra sätt att ge ett rum en ny känsla är genom att tapetsera om. Du kan tapetsera om på egen hand, eller så anlitar du en tapetserare som hjälper dig med tapetseringen. Det finns massor av olika sorters tapeter att välja bland. En tapet kan bestå av ett färgglatt mönster eller gå i en enhetlig färg. Du bestämmer själv vad som passar dig och ditt hem bäst. Ett annat exempel på en tapet är fototapeten. En fototapet är en sorts tapet som består av ett fotografi. Det finns många fina fototapeter att välja bland. Fördelen med att välja en fototapet över andra tapeter är att det är mer unikt att ha en fototapet. Om du vill vara säker på att ditt rum skiljer sig från alla andra ska du överväga att välja en snygg fototapet. Oftast tapetserar man en av rummets väggar med en fototapet och de övriga tre är tapetserade eller målade med en enkel färg.

Färg

En annan sak du kan göra för att ge dina väggar ett lyft är att måla väggarna med en snygg färg. Det finns massvis med olika kulörer att välja bland som kommer att göra ditt hem mer trivsamt. Ifall du inte har målat förut kan det vara värt att anlita en målare som hjälper dig med att måla dina väggar. Det kan vara riktigt snyggt att ha målade väggar om du vill att hela rummet ska gå i en enhetlig färg. Det finns som sagt många olika färger att välja bland. Just nu är det väldigt trendigt att måla väggarna i en naturnära färg. Några exempel på det är beige, blå, grön, grå och vit. När du väljer en enkel färg är det lättare för dig att inreda resten av rummet. Förutom den övriga inredningen och möblerna är det lättare att matcha enkla väggfärger med dina tavlor och posters. Men om du vill vara säker på att ditt rum sticker ut i mängden ska du istället satsa på en mer färgglad färg. Om du inte vill måla hela rummet med en färgglad färg kan du istället ha en fondvägg. En fondvägg innebär att du målar en av rummets väggar i en färg och de övriga tre väggarna i en. Till exempel kan du låta fondväggen vara blå och resten av rummet grått eller vitt.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar