Trevliga dekorationstips för hemmet

Trevliga dekorationstips för hemmet

De flesta av oss tröttnar ibland på hur våra hem ser ut. Väggfärgen kanske börjar se trist ut, dekorationen har varit densamma i flera år, gardinerna börjar se slitna ut. Oavsett vad du har börjat tröttna på finns det tips på hur du kan förändra ditt hem. Ett tips är dock att du börjar med lite efterforskningar ifall du vill ge dina rum en helt ny look. På så sätt kommer du få fler idéer, kanske hitta bra inspiration och andra alternativ på vad du kan göra med rummen.

Att förändra rummen innebär inte att du ska gå till en affär och köra allt du ser. Det bästa är att du först lär dig några enkla dekorationstips. Sedan kan du se vad som är möjligt för just ditt hem, Du måste även bestämma ifall du vill göra stora förändringar eller mindre. De mindre är självklart enklare och lättare, men ibland behövs det en större förändring för att ditt hem ska kännas helt rätt.

Framhäv vissa möbler

Om du har en snygg soffa, eller ett vackert bord, kan du framhäva det genom att använda rätt färger runt omkring. Eller genom att besöka LaLiving och köpa en snygg dekoration. För köksbord kan det vara snyggt med en trevlig brödkorg. För kaffebord kan det fungera bättre med en liten växt eller ljusstake.

Om du vill framhäva med färger måste du välja rätt nyanser. Se till att bordets/soffans färg matchar färgerna runt omkring på ett bra sätt.

Ljus, kontrast och färger

Det vanligaste sättet att förändra ett rum är att fokusera på färger och lampor. Skulle rummet vara rätt litet är det rekommenderat att du väljer ljusa toner, det behöver inte vara vitt utan kan vara pastellfärger. Så länge de reflekterar ljus går det bra. Ljusa färger får nämligen små utrymmen att se större ut.

Samma sak gäller med speglar. Genom att hänga upp ett par speglar i ett litet rum kommer de reflektera rummet och ger känslan av att det är större. Men det räcker inte bara med ljusa färger och speglar. Bra belysning är även en väldigt viktig del.

Om det är ett större rum du vill ge en ny look kan du kombinera lite fler färger. Det är dessutom inte lika viktigt att du endast använder ljusa. Men trots att du kan använda mörkare färger är det viktigt att du inte endast väljer mörkare nyanser, eller för starka toner. Färger kan nämligen påverka ditt humör på olika sätt så det är viktigt att du väljer de rätta.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar