Så inreder du sovrummet harmoniskt

Så inreder du sovrummet harmoniskt

Sovrummet ska vara den plats där du känner ett inre lugn och där du kan varva ner. Därför är det viktigt att du inreder ditt sovrum på ett harmoniskt sätt som gör att du känner dig avslappnad och lugn så att du sedan kan sova gott under natten. Sömn är väldigt viktig för alla människors fysiska och psykiska hälsa, vilket gör att sovrummet är bland de viktigaste rummen att inreda på ett bra sätt.

Skapa harmoni

Steg nummer ett när du ska inreda ditt sovrum är att välja vad du ska ha på väggarna, antingen kan du måla det enfärgat eller välja tapeter. Ofta hjälper naturliga färger att lugna ner ditt sinne, till exempel brun eller beige. Mjuka varma färger gör dig avslappnad och är lätt att vila ögonen på. Om du tycker att enfärgat blir för tråkigt kan du alltid välja en diskret tapet att inreda hela rummet med eller så väljer du ut en fondvägg där du har en lite livligare tapet som du tycker om. När du bestämt hur väggarna ska se ut kan du dekorera dina väggar med fina tavlor. Välj då ramar från Frameit i naturliga färger och material och fyll dem med motiv som får dig att slappna av. Till exempel naturbilder eller fina texter som gör dig harmonisk.

Fixa ett skönt flow

När du inrett väggarna ska du börja placera ut möbler och dekorationer. Försök skapa ett skönt flow genom rummet så att det är lätt för dig att ta dig runt i rummet. Om du ställer sängen mot mitten av en vägg får du plats med två likadana sängbord på varsin sida och då skapar du symmetri. Symmetriska rum gör ofta att hjärnan slappnar av lite då det ser ordningsamt ut. Sedan bör du sätta upp gardiner för fönstret. Där kan du välja att ha mörkläggningsgardiner om du föredrar att sova i mörker eller så väljer du gardiner som släpper igenom lite ljus om du föredrar att vakna till ett ljust rum. Du kan också använda flera lager gardiner och ha en mörkare och tjockare och en ljusare och tunnare så att du kan välja vilket sorts ljus du vill ha. Inred med fler textilier som är fluffiga och mjuka, till exempel mattor, filtar och kuddar så att rummet ser bekvämt och inbjudande ut. Ställ gärna ut levande ljus som du kan tända för att öka mysfaktorn när du bara vill mysa i rummet.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar