Feng Shui

Feng Shui

Den kinesiska stilen Feng Shui är en lära om hur allting bygger på harmoni, om hur miljön påverkar det levande och berättar hur du kan utnyttja livskraften qi på bästa sätt. En annan viktig del är de fem elementen, vatten, eld, trä, jord och metall.

Möbleringen

För att möblera efter Feng Shui är det viktigt att möblerna ställs i kraftposition, det betyder att du ska ha utsikt över rummet när du sitter på soffan till exempel, samtidigt som du har stöd i ryggen. I sovrummet innebär det oftast att du placerar sängen så du har uppsikt över fönster och dörrar. Det får dig oftast att känna dig lite tryggare jämfört med om sängen skulle stå mitt i rummet.

Motsatspar är även rekommenderat, det ger dig en känsla av yin och yang. Med motsatspar kan du välja en viss färg som är annorlunda, matta material mot blanka, kantiga möbler mot runda kuddar och så vidare. Möblera även från mitten av rummet och gärna en bit från väggen så luften och energin kan flöda bättra. Undvik även currylinjer när du placerar ut möblerna. Ta gärna hjälp av en Feng Shui-konsult om du känner dig osäker på hur detta fungerar.

Växterna

Naturen är platsen du verkligen kan återhämta dig i samt samla kraft. Därför rekommenderas det att du placerar ut ett antal gröna växter i ditt hem. En grön oas är ännu bättre. Det kan till exempel vara ett litet bord där du placerar ut flera växter som har olika höjder. Det kan även innebära en liten palm i hörnet av ett rum.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar