Den skandinaviska inredningsstilen

Den skandinaviska inredningsstilen

Har du någon gång bläddrat i en huskatalog eller inredningskatalog? Då har du garanterat stött på den skandinaviska inredningsstilen. Stilen innebär jordnära och ljusa färger på väggar, tak och golv. Det är mycket enfärgat och många lampor eller naturliga ljusinsläpp som får rummen att se ljusa och öppna ut. Den skandinaviska inredningsstilen är oftast väldigt minimalistisk, men för att göra den mer personlig kan du placera ut några detaljer som bryter den ljusa stilen. Till exempel ljusstakar i svart metall eller en färgglad kudde i soffan.

Inredningen ska vara väldigt avskalad, det som inte är nödvändigt bör inte synas. För växter gäller det att de är välplacerade, du bör inte ställa fram flera stycken i fönstret eller på varje hylla som finns tillgängligt.

För textiler bör de vara av naturmaterial och hög kvalitet.

Kort sagt, den skandinaviska inredningsstilen känns enkel, ren, lättstädad och luftig. Det ska finnas plats i alla rummen, en hel del ljusinsläpp och en enkel elegans. Undvik massa små dekorationer och häng inte upp flera tavlor på väggen. Det kan gå bra med en tavelvägg men då bör motiven fungera bra med varandra och resten av inredningen.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar