Enkla inredningsknep

Enkla inredningsknep

Att inreda ett hem kan kännas enkelt men är i praktiken mycket svårare. Det finns några bra knep som du kan ta till för att göra inredningen lättare och få ett bra slutresultat. Det låter väldigt trist men planering är faktiskt nyckeln till att lyckas med inredning. Ta reda på vad du gillar för stil och hitta sedan möbler som är i den stilen. När du väljer möbler ska du tänka att de är till för att användas och för att du ska ha dem ett bra tag. Ett tips är att kolla på olika designsoffor som garanterat är snygga och har bra kvalité. Investera i möbler som är sköna och har bra kvalité som du kommer vilja ha en längre tid. Tänk också på att välja möbler utifrån din livssituation. Barn kan lätt spilla och då kan det vara skönt att ha en soffa som du kan tvätta eller enkelt torka av. Om du har en stor familj kanske en modulsoffa som du kan bygga ihop själv är bra. Bygg din inredning kring de större möblerna för att få en bra helhet. Se till att varje rum blir enhetligt och känns genomtänkt. För att få det kan du jobba med samma färger men variera formerna, olika detaljer kan göra en stor skillnad.

Belysningen är viktig

Ljuset gör också mycket för inredningen. Variera olika ljuskällor i ett rum och ha hellre för många än för få. Ett rum kan behöva upp till tio ljuskällor för att få en bra harmoni. Variera höjden på ljuskällorna och variera ljusskenet. Det är många som är rädda för att ha en för stor matta eller tavla men du ska tänka att ju större desto bättre. En matta ska vara stor nog så att den täcker golvet en bit utanför soffan och det är inte fel med en stor taklampa som sticker ut.

Inred med olika växter

När du inreder ska du inte glömma bort att addera växter. Blommor och växter gör att ett rum känns levande. Ett tips är att variera storlekarna på växterna och att ställa dem på lite oväntade ställen, inte bara på fönsterbrädan. Du kan ordna snygga stilleben med blommor tillsammans med andra inredningsdetaljer.

Om du bor litet

Om du bor lite mindre är det en bra idé att inreda med ljusa färger för att ge en illusion av att rummet är större än vad det egentligen är. Speglar är också ett bra redskap att använda om du vill göra ett rum större. Ett annat bra knep är att hänga tavlor lite längre ner för att taket ska kännas högre.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar